Evo jednostavnog recepta za turske kolačiće koji se tope u ustima, a koji se tradicionalno služe uz čaj. Prave se lako od svega 3 sastojka, tako da nema bojazni da će vam uspeti iz prve. Od ove količine sastojaka dobićete pun pleh mirisnih kolačića u kojima će uživati cela porodica.

  • Sastojci:
  • 250 g neslanog putera
  • 1 šolja šećera u prahu
  • 4 šolje brašna

Priprema:

U posudi pomešajte puter, šećer u prahu i brašno. Mešajte rukama dok se puter ne otopi i ne dobijete testo. Uzimajte male komadiće testa i oblikujte kolačiče, ređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Svaki kolačić nožem zasecite po površini u slovo X. Stavite u zegrejanu rernu i pecite na 160 stepeni 25 minuta. Kada su gotovi pospite šećerom u prahu.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE