Evo jednostavnog recepta za turske kolačiće koji se tope u ustima, a koji se tradicionalno služe uz čaj. Prave se lako od svega 3 sastojka, tako da nema bojazni da će vam uspeti iz prve. Od ove količine sastojaka dobićete pun pleh mirisnih kolačića u kojima će uživati cela porodica.
- Sastojci:
- 250 g neslanog putera
- 1 šolja šećera u prahu
- 4 šolje brašna
Priprema:
U posudi pomešajte puter, šećer u prahu i brašno. Mešajte rukama dok se puter ne otopi i ne dobijete testo. Uzimajte male komadiće testa i oblikujte kolačiče, ređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Svaki kolačić nožem zasecite po površini u slovo X. Stavite u zegrejanu rernu i pecite na 160 stepeni 25 minuta. Kada su gotovi pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus