Evo jednostavnog recepta za turske kolačiće koji se tope u ustima, a koji se tradicionalno služe uz čaj. Prave se lako od svega 3 sastojka, tako da nema bojazni da će vam uspeti iz prve. Od ove količine sastojaka dobićete pun pleh mirisnih kolačića u kojima će uživati cela porodica.
- Sastojci:
- 250 g neslanog putera
- 1 šolja šećera u prahu
- 4 šolje brašna
Priprema:
U posudi pomešajte puter, šećer u prahu i brašno. Mešajte rukama dok se puter ne otopi i ne dobijete testo. Uzimajte male komadiće testa i oblikujte kolačiče, ređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Svaki kolačić nožem zasecite po površini u slovo X. Stavite u zegrejanu rernu i pecite na 160 stepeni 25 minuta. Kada su gotovi pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese