Proja je starinsko jelo koje se priprema od kukuruznog brašna, soli i vode, a ako želite da obogatite ukus onda se u smesu dodaje sir, čvarci, obično brašno... i takvo jelo se naziva projara. Kako god da je pravite ili zovete, proja je fantastična, a pročitajte kako je prave Amerikanci. Oni u smesu dodaju 3 neobična i iznenađujuća sastojka, a to su majonez, šećer i med. Možda vam deluje čudno, ali ukusna je. Obavezno isprobajte.
- Sastojci:
- 250 g kukuruznog brašna
- 2/3 šolje mleka
- 2 jajeta
- 1/2 šolje ulja
- 2 kašike majoneza
- 2 kašike šećera
- 2 kašike meda
Priprema:
U činiji pomešajte kukuruzno brašno, mleko, jaja, ulje, majonez, šećer i med. Sve dobro sjedinite da dobijete gušću, ali glatku smesu. Zatim sipajte u posudu koju ste malo nauljili i pecite na 200°C oko 15 minuta, pa smanjite temperaturu na 180 i pecite još 12 minuta. Gotovu proju premažite puterom i sipajte preko malo meda.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Slavska salata sa kačkavaljem i majonezom
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan
Slana torta sa šunkom i sirom kao slavsko predjelo
Najbolji čizkejk sa medom