Prvobitni čizkejk se pekao, a onda su Amerikanci napravili verziju koja ne zahteva rernu. Nemačka verzija najpoznatijeg kolača sa sirom na svetu uključuje pečenje. Oni su malo modernizovali prvobitni recept tako što su dodali dva izenanđujuća sastojka, a to su griz i puding od vanile. Ova 2 sastojka mu daju specifičnu aromu, a priprema se tako što sve sastojke umutite i ispečete.
- Sastojci:
- 3 jajeta
- prstohvat soli
- 160 g šećera
- 8 g vanilin šećera
- 200 ml ulja
- 1 kg svežeg sira
- 1 kesica pudinga od vanile
- 15 g praška za pecivo
- 50 g griza
Priprema:
Jaja umutite sa prstohvatom soli, šećerom i vanilin šećerom. Zatim dodajte ulje i sir i nastavite da mutite. Nakon toga sipajte puding, prašak za pecivo i griz, pa sjedinite mikserom. Sipajte smesu u kalup prečnika 26 cm, koji ste obložili pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 50 minuta. Ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi 4 sata, pa poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus