Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO SE PRAVI NEMAČKI ČIZKEJK: Modernizovali su prvi recept za popularni kolač dodavši 2 sastojka (VIDEO)

Autor Sanja Belinić

Nemački čizkejk se ne pravi kao američki, jer ga Nemci pripremaju najpribližnije originalnom receptu.

 Nemački recpet za pečeni čizkejk Izvor: Printscreen/YT/ Ricette Dolce facili e veloci

Prvobitni čizkejk se pekao, a onda su Amerikanci napravili verziju koja ne zahteva rernu. Nemačka verzija najpoznatijeg kolača sa sirom na svetu uključuje pečenje. Oni su malo modernizovali prvobitni recept tako što su dodali dva izenanđujuća sastojka, a to su griz i puding od vanile. Ova 2 sastojka mu daju specifičnu aromu, a priprema se tako što sve sastojke umutite i ispečete. 

  • Sastojci:
  • 3 jajeta 
  • prstohvat soli
  • 160 g šećera
  • 8 g vanilin šećera
  • 200 ml ulja 
  • 1 kg svežeg sira 
  • 1 kesica pudinga od vanile
  • 15 g praška za pecivo
  • 50 g griza

Priprema:
Jaja umutite sa prstohvatom soli, šećerom i vanilin šećerom. Zatim dodajte ulje i sir i nastavite da mutite. Nakon toga sipajte puding, prašak za pecivo i griz, pa sjedinite mikserom. Sipajte smesu u kalup prečnika 26 cm, koji ste obložili pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 50 minuta. Ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi 4 sata, pa poslužite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti