Ovo je odličan predlog za večeru. Brzo i lako napravite kebab od mlevenog mesa. Podseća na naše ćevape, samo ovako pripremljenom mesu začini daju pikantniji ukus. Stavite kebab u indijsku lepinju naan, ili u neku običnu domaću lepinju. Dodajte i neki sos kao što je gvakamole ili caciki salatu. A možete kao dodatak da stavite seckani paradajz i krastavac.
Sastojci:
- 1 kg mlevenog mesa
- 1 srednja crvena paprika
- 5-6 čenova belog luka
- 1 crni luk
- 1/2 vezice peršuna
- 1 kašika nara u prahu
- 1/2 kašike korijandera u prahu
- 1 kašika kumina u prahu
- 2 kašičice čilija
- 1 kašičica mlevene paprike u prahu
Priprema:
Sve sastojke stavite u blender. Samo papriku, luk i peršun prethodno malo iseckajte. Pored začina sa spiska dodajte so i biber. Sve dobro sjedinite. Nakvasite ruke, pa uzmite komad mesa. Rasporedite ga po metalnoj spljoštenoj sablji. Umesto nje možete da koristite i metalni lenjir, samo ga prvo dezinfikujte. Pritisnite na vrhovima, a zatim ponovo ruku stavite u vodu i prstima pristisnite meso da napravite oblike. Pržite na malo ulja.