Mnogi misle da je u toku Božićnog posta izbor hrane skučen, ali sa namirnicama koje možete da konzumirate mogu da se naprave neka od najukusnijih jela. Povrće u tiganju je jedno od tih jela, ali ga spremite malo drugačije nego do sada.Umesto samo da ga ispečete ili ispržite, vi dodajte i pikantnu ljutu papričicu, kao i soja sos i napravite najukusnije povrće koje ste jeli. Uživajte!

  • Sastojci:
  • 1 šargarepa 
  • 300 g karfiola 
  • 200 g brokolija 
  • 1 crni luk 
  • 1/2 paprike 
  • 100 g zelene boranije
  • 1/2 ljute papričice 
  • Za sos: 
  • 1 kašika smeđeg šećera 
  • 3 kašike soja sosa 
  • 1 čen belog luka 
  • 1 kašika pirinčanog sirćeta 
  • 1 kašika slatko-kiselog sosa 

Priprema:
U šerpi kratko kuvajte seckanu šargarepu, pa ubacite seckani karfiol i brokoli. U tiganju propržite secakni crni luk, pa dodajte seckanu papriku i kada omekša povrće dodajte proceđeni karfiol, brokoli, šargarepu i boraniju. Pržite par minuta, a za to vreme pomešajte smeđi šećer, soja sosa, mleveni beli luk, sirće i slatko-kiseli sos. Sipajte preko povrća i dodajte seckanu ljutu papričicu. Sve dobro sjedinite i ostavite na šporetu još par minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE