U pripremi ručka, najvažnije je da bude ukusan, zasitan, ali i da se brzo priprema. Recept za ovu musaku zadovoljava sva tri kriterijuma. Za ljubitelje krompira, ovo će biti idelan obrok. U danima posta, musaka od krompira i pirinča može biti kompletan ručak, ali je i idealan prilog uz meso.
Sastojci:
- 600 g krompira
- 50 g pirinča
- 1 veća glavica crnog luka
- 100 ml ulja
- so, biber
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite na deblje listove. Pirinač operite, a luk isecite na rebarca. Pripremljen krompir začinite po ukusu i polovinu količine poređajte u tepsiju podmazanu uljem. Preko krompira rasporedite sav pirinač (koji ne treba da bude kuvan), a preko pirinča luk i ponovo blago začinite. Završite ređanje musake drugom polovinom krompira, pa prelijte uljem, a potpom nalijte vodom tako da dodiruje gornji sloj krompira. Rernu zagrejte na 220 stepeni i musaku pecite oko 40 minuta, vodeći računa da ne zagori.
Izvor: Stvar ukusa