Prva nedelja Uskršnjeg posta se posti na vodi, a ljudima uvek fali ideja za pripremu takvih jela. Zato vam mi donosimo sjajan recept za posne pljeskavice na vodi. Prave se od 3 vrsta pahuljica, luka i bujona. Mekane i sočne, ove posne pljeskavice će vas oduševiti na prvi zalogaj.
Sastojci:
- 1 crni luk
- 150 g ječmenih pahuljica
- 150 g raženih pahuljica
- 200 g ovsenih pahuljica
- 1 kocka za supu od povrća
- 3-4 čena belog luka
- 400 ml vode
- 1 kašičica mlevene paprike
Recept za posne pljeskavice na vodi:
Propržite luk i pahuljice
U tiganju na vodi propržite sitno seckani crni luk, pa kada omekša dodajte mleveni beli i sve pahuljice. Sipajte još vode, pa dodajte i kocku za supu. Začinite po želji, so, biber i slatka paprika su obavezni, a ostale začine možete po želji. Kuvajte dok pahuljice ne omekšaju, a povremeno pogledajte da li treba još vode da se doda.
Oblikujte pljeskavice
Sipajte sastojke u blender i dobro izblendirajte. Oblikujte pljeskavice i ređajte na pleh obložen pek papirom.
Pecite pljeskavice
Pokrijte alu folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 20 minuta. Zatim skinite foliju, prelijte šoljom vodom i pecite još 10 minuta.
BONUS VIDEO: Recept za posne pljeskavice od povrća i soje
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus