Sastojci:

  • 500 g boranije
  • 1 crni luk
  • 2 šargarepe
  • 2 paradajza ili 200 ml paradajz soka
  • So, biber, suvi začin
  • Peršun

Priprema:

Boranija na vodi je jednostavno, lagano i zdravo jelo koje se često priprema tokom posta. Iako bez ulja, uz pravi izbor začina i pažljivu pripremu, ova boranija ostaje sočna i puna ukusa. Idealna je za ručak, a odlično se slaže sa parčetom hleba i svežom salatom.

Ovo jelo je hranljivo, savršeno za dane posta ili kad želite nešto zdravo i bez masnoća. Zahvaljujući povrću i začinima, boranija ostaje sočna i aromatična, a njen blagi ukus čini je odličnim izborom i za one koji vole laganiju ishranu. 

Da bi boranija bila aromatičnija, dodajte lovorov list i malo aleve paprike u toku kuvanja.
Ukoliko želite gušći sos, na kraju kuvanja u jelo dodajte kašičicu pirea od paradajza razmućenog u malo vode.
Čorba će biti još ukusnija ako je ostavite da odstoji sat vremena pre serviranja.

Dinstati seckani crni luk, šargarepu i paradajz u malo vode dok ne omekšaju. Dodati boraniju, naliti vodom i kuvati dok boranija ne omekša. Posoliti, pobiberiti i na kraju dodati seckani peršun.

Bonus video

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Zapečena boranija sa slaninom Izvor: Zapečena boranija sa slaninom