Sastojci:
- 500 g boranije
- 1 crni luk
- 2 šargarepe
- 2 paradajza ili 200 ml paradajz soka
- So, biber, suvi začin
- Peršun
Priprema:
Boranija na vodi je jednostavno, lagano i zdravo jelo koje se često priprema tokom posta. Iako bez ulja, uz pravi izbor začina i pažljivu pripremu, ova boranija ostaje sočna i puna ukusa. Idealna je za ručak, a odlično se slaže sa parčetom hleba i svežom salatom.
Ovo jelo je hranljivo, savršeno za dane posta ili kad želite nešto zdravo i bez masnoća. Zahvaljujući povrću i začinima, boranija ostaje sočna i aromatična, a njen blagi ukus čini je odličnim izborom i za one koji vole laganiju ishranu.
Da bi boranija bila aromatičnija, dodajte lovorov list i malo aleve paprike u toku kuvanja.
Ukoliko želite gušći sos, na kraju kuvanja u jelo dodajte kašičicu pirea od paradajza razmućenog u malo vode.
Čorba će biti još ukusnija ako je ostavite da odstoji sat vremena pre serviranja.
Dinstati seckani crni luk, šargarepu i paradajz u malo vode dok ne omekšaju. Dodati boraniju, naliti vodom i kuvati dok boranija ne omekša. Posoliti, pobiberiti i na kraju dodati seckani peršun.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.