Slane torte se često nalaze na svečanim trpezama, jer su pored salata najlepše predjelo, a i prave se lako. Uglavnom se koristi tost hleb, a kao nadev mogu namirnice po želji, ali naš predlog su pečene paprike, tunjevina, kukuruz, majonez i senf.Ovo je odlična kombinacija koja se super slaže, a ulepšaće novogodišnju trpezu. 

  • Sastojci:
  • 10 kriški tost 
  • 300 g tunjevina 
  • 150 g kukuruza 
  • 4 kašike majoneza 
  • 1 kašičica senfa 
  • 100 g masline 
  • 100 g pečenih paprika 
  • 1/2 kašičice sušenog bosiljka 
  • Za dekoraciju: 
  • majonez
  • 2 žumanceta 

Priprema: 

U činiji pomešajte tunjevinu sa kuvanim kukuruzom, sečenim maslinama, pečenim paprikama, majonezom i senfom. Posolite i pobiberite, pa pospite bosiljkom i dobro promešajte. Kalup pravougaonog oblika obložite providnom folijom, pa stavite tost hleb na dno. Zatim sipajte nadev, tost hleb i tako dok ne utrošite. Poslednji red je hleb. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru sat vremena. Premažite majonezom i preko izrendajte 2 kuvana žumanceta i dekorišite po izboru.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE