Vanilice su sitni kolači koji spadaju među omiljene na srpskim slavama. Mogu se praviti u posnoj ili mrsnoj varijanti, a ono što im je zajedničko jeste prhko testo koje se topi u ustima. Napravite i vi ove ukusne male zalogaje i oduševite svoje goste.
- Sastojci:
- 250 g margarina
- 3 kesice pudinga od vanile
- 200 g brašna
- 1 vanilin šećer
- 200 g šećera u prahu od koga se odvoji za smesu 3 kašike a ostatak služi da se vanilice uvaljaju
- džem po izboru
Priprema:
Umutiti margarin sa 3 kašike šećera u prahu. Dodati puding od vanile pa postepeno dodavati brašno i vanilin šećer. Umesti testo koje se rastanji na debljinu od pola cm i vadi modlom za vanilice. Ređati na pleh, peći na 200 stepeni, ali da ostanu bledo žute. Kada su pečene spajati po dve džemom i uvaljati u prah šećer.
Recept poslala Milena Jovanović
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus