Vanilice su sitni kolači koji spadaju među omiljene na srpskim slavama. Mogu se praviti u posnoj ili mrsnoj varijanti, a ono što im je zajedničko jeste prhko testo koje se topi u ustima. Napravite i vi ove ukusne male zalogaje i oduševite svoje goste.
- Sastojci:
- 250 g margarina
- 3 kesice pudinga od vanile
- 200 g brašna
- 1 vanilin šećer
- 200 g šećera u prahu od koga se odvoji za smesu 3 kašike a ostatak služi da se vanilice uvaljaju
- džem po izboru
Priprema:
Umutiti margarin sa 3 kašike šećera u prahu. Dodati puding od vanile pa postepeno dodavati brašno i vanilin šećer. Umesti testo koje se rastanji na debljinu od pola cm i vadi modlom za vanilice. Ređati na pleh, peći na 200 stepeni, ali da ostanu bledo žute. Kada su pečene spajati po dve džemom i uvaljati u prah šećer.
Recept poslala Milena Jovanović
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem