Baklava je tradicionalni turski desert koji se obično pravi sa orasima i pistaćima i preliva slatkim sirupom. Isprobajte recept za baklavu sa lisnatim testom. Pravi se brže nego ona sa korama, a ukus je možda još i lepši. Ove slatke rolnice odlične su i kao slavsko posluženje na slatkom ovalu.
- Sastojci:
- 100 g pistaća
- 114 g zaslađenog kondenzovanog mleka
- Lisnato testo
- Sirup:
- 150 g šećera
- 100 ml vode
- malo limuna
- cimet
- Dekoracija:
- seckani pistaći
Priprema:
Sameljite pistaće pa ih pomešajte kondenzovanim mlekom. Nanesite fil na lisnato testo. Zatim ga urolajte i isecite prema veličini koju želite. Podmazati površinu pleha margarinom. Ređajte lisnato testo u pleh i pecite 30 minuta, temperatura je 170°c. Pomešajte sve jednostavne sastojke za sirup, pa kuvajte dok ne provri i malo se zgusne. Nakon što je baklava pečena, servirajte na tanjir, zalijte je sirupom i pospite mrvicama pistaća.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus