Nezaobilazan deo svake slavske trpeze su svakako oblande. Bilo da su filovane orasima, šećerom, keksom ili čokoladom one predstavljaju tradiciju od koje se ne odstupa. Uglavnom se prave brzo, a od jedne kore oblande ispadne dosta parčića. Probajte i vi hrskave oblande sa kremom i keksom.
Sastojci:
1 pakovanje oblandi
200 g krema
300 ml mleka
200 g šećera
200 g maslaca ili margarina
160 g brašna
150 g lomljenog keksa
Priprema:
U šerpu sipati mleko, dodati šećer, brašno i eurokrem pa staviti na ringlu i zagrejati na srednjoj temperaturi bez ključanja 2 - 3 minuta. Kašikom mešati da se sve dobro umeša i da nema grudvica. Dodati maslac ili margarin sobne temperature, promešati da se istopi 2 - 3 minuta pa skloniti sa ringle. Umešati keks i dok je još toplo, filovati oblande.
Recept poslala Tatijana Živković
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus