Nezaobilazan deo svake slavske trpeze su svakako oblande. Bilo da su filovane orasima, šećerom, keksom ili čokoladom one predstavljaju tradiciju od koje se ne odstupa. Uglavnom se prave brzo, a od jedne kore oblande ispadne dosta parčića. Probajte i vi hrskave oblande sa kremom i keksom.

Sastojci:
1 pakovanje oblandi
200 g krema 
300 ml mleka
200 g šećera
200 g maslaca ili margarina
160 g brašna
150 g lomljenog keksa 

Priprema:

U šerpu sipati mleko, dodati šećer, brašno i eurokrem pa staviti na ringlu i zagrejati na srednjoj temperaturi bez ključanja 2 - 3 minuta. Kašikom mešati da se sve dobro umeša i da nema grudvica. Dodati maslac ili margarin sobne temperature, promešati da se istopi 2 - 3 minuta pa skloniti sa ringle. Umešati keks i dok je još toplo, filovati oblande.

Recept poslala Tatijana Živković

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE