Salate su odlično slavsko posluženje, jer ne samo da su ukusne, one mogu da budu i dekorativne. Salata sa dimljenom piletinom, pečurkama i krompirom je jedna od tih. Izgleda kao slana torta, a nije komplikovana za pravljenje. Ispratite korake u receptu i imaćete salatu koju će svi hvaliti.
Sastojci:
- 350 g krompira
- 500 g dimljene piletine
- 100-150 g ljubičastog luka
- 300 g šargarepe
- 6 jaja
- 100-150 g kiselih krastavaca
- 350 g tvrdog sira
- 350 g mariniranih pečiraka
- mirođija po ukusu
- mladi luk po ukusu
- majonez po ukusu
Marinada za crni luk:
- 1 kašičica soli
- 1 kašika šećera
- 2 kašike sirćeta
- 100 ml vode
Priprema:
Krompir skuvajte sa korom, pa kada se ohladi oljuštite i izrendajte. Dimljeno pileće meso isecite na kockice, a luk isto isecite, pa prelijte marinadom. Ostavite luk u marinadi 10-15 minuta. Šargapreu i jaja skuvajte, pa izrendajte. Sir takođe izrendajte, a pečurke procedite. Krastavce isecite sitno. U kalup ređajte krompir, majonez, piletinu, majonez, proceđeni luk, majonez, šargarepa, majonez, krastavac, majonez, jaja, majonez, sir, majonez. Pospite seckanom mirođijom, stavite pečurke, po ivici malo majoneza i seckani luk. Ostavite u frižideru da se stegne 2-3 sata.