IMAĆETE NAJBOLJE SLAVSKO PREDJELO! MINI SLANA TORTA JEDE SE U ZALOGAJU: Kora je od piletine, a fil od samo 2 sastojka!

Pronađite inspiraciju za najlepša slavska predjela, a mini slana torta sa piletinom i pečurkama je jedna od njih.

Printscreen/YT/ Готовим с Ириной Хлебниковой

Predjelo ukrašava svaku svečanu trpezu, zato recepata za slane torte, rolate, salate nikad dosta. Kore za ovu mini slanu tortu se prave od belog mlevenog mesa i pavlake za kuvanje, a fil je od pečuraka i krem sira. Toliko je kremasta da se topi u ustima. Ne treba vam ni puno vremena za pripremu, a to je najbitnije. Napravite duplu meru jer će se tražiti repete. 

Sastojci:

  • 500 g mlevenog belog mesa 
  • 200-250 ml pavlake za kuvanje 
  • 1 jaje
  • 1 crni luk
  • veza peršuna
  • 200 g krem sira  
  • 300 g šampinjona
  • 1-2 čena belog luka
  • začin za piletinu

Priprema:

Meso posolite, pobiberite i dodajte začin za piletinu. Razbijte i jaje, pa sjedinite rukama. Dodajte i pavlaku za kuvanje. Kada dobijete skoro glatku smesu, dodajte seckani peršun i kašikom promešajte. Sipajte u pleh koji ste obložili pek papirom. Pecite na 180-200°C oko 15 minuta. Isecite par pečuraka na deblje kriške i ostavite za dekoraciju. Ostatak sitno iseckajte kao i crni i beli luk. Propržite, pa sipajte krem sir i promešajte. Koru presecite na pola, pa svaku premažite sa filom. Stavite jednu na drugu svaki put fil ide na gore. Ukrasite pečurkama.