Predjelo ukrašava svaku svečanu trpezu, zato recepata za slane torte, rolate, salate nikad dosta. Kore za ovu mini slanu tortu se prave od belog mlevenog mesa i pavlake za kuvanje, a fil je od pečuraka i krem sira. Toliko je kremasta da se topi u ustima. Ne treba vam ni puno vremena za pripremu, a to je najbitnije. Napravite duplu meru jer će se tražiti repete.
Sastojci:
- 500 g mlevenog belog mesa
- 200-250 ml pavlake za kuvanje
- 1 jaje
- 1 crni luk
- veza peršuna
- 200 g krem sira
- 300 g šampinjona
- 1-2 čena belog luka
- začin za piletinu
Priprema:
Meso posolite, pobiberite i dodajte začin za piletinu. Razbijte i jaje, pa sjedinite rukama. Dodajte i pavlaku za kuvanje. Kada dobijete skoro glatku smesu, dodajte seckani peršun i kašikom promešajte. Sipajte u pleh koji ste obložili pek papirom. Pecite na 180-200°C oko 15 minuta. Isecite par pečuraka na deblje kriške i ostavite za dekoraciju. Ostatak sitno iseckajte kao i crni i beli luk. Propržite, pa sipajte krem sir i promešajte. Koru presecite na pola, pa svaku premažite sa filom. Stavite jednu na drugu svaki put fil ide na gore. Ukrasite pečurkama.