Ukrasite uskršnja jaja uz pomoć sledeće 2 tehnike.

Dekupaž tehnika

Za početak skuvajte jaja, možete koristiti bela ili obična. Trebaće vam jedno umućeno belance i različite salvete. Najvažnije kod dekupaž tehnike je da odvojite samo površinski sloj salvete, znači ukoliko su troslojne neće vam trebati sva 3 sloja.

Uzmite kuvano jaje, prislonite motiv sa salveta koji želite, a koji ste prethodno iseckali i premažite ga umućenim belancetom. Ponavljajte postupak dok ne prekrijete celo jaje.

Koristite različite salvete, kako bi jaja bila drugačija.

Tehnika farbanja gel bojama

Potrebno vam je onoliko činijica koliko različitih boja koristite. U svaki činiju sipajte po 250ml hladne vode i po 2 kašike sirćeta pa promešajte. Zatim uzmite gel boje i sipajte u činije. Promešajte. Uzmite kuvano jaje i potopite u činiju. Potrebno je 4-6 minuta da bi se boja primila. Jaja vadite na salvetu da se ocede i osuše.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: Letina kuhinja