Dekupaž je stara tehika dekorisanja uskršnjih jaja, ali joj se svi vraćaju. Vrlo je jednostavna, a kao rezultat dobijete drugačija i kreativnija jaja. Ukoliko i vi želite da je isprobate, a niste sigurni šta treba da radite, onda pročitajte u nastavku teksta. Pored ove tehnike, jaja možete da farbate i raznim drugim, kao što su voće, povrće, pena za brijanje...
- Sastojci:
- jaja
- salvete
- belance
Priprema:
Kupite različite salvete, pa uklonite sve slojeve sem površinskog. Treba da vam ostane samo onaj sa šarom. Jaja skuvajte, pa sačekajte da se osuše. Isecite šaru sa salvete koju želite, pa stavite na jaje. Umočite četkicu u belnace i onda pređite preko salvete. Ponavljajte postupak sve dok ne popunite celo jaje.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem