Dekupaž je stara tehika dekorisanja uskršnjih jaja, ali joj se svi vraćaju. Vrlo je jednostavna, a kao rezultat dobijete drugačija i kreativnija jaja. Ukoliko i vi želite da je isprobate, a niste sigurni šta treba da radite, onda pročitajte u nastavku teksta. Pored ove tehnike, jaja možete da farbate i raznim drugim, kao što su voće, povrće, pena za brijanje...
- Sastojci:
- jaja
- salvete
- belance
Priprema:
Kupite različite salvete, pa uklonite sve slojeve sem površinskog. Treba da vam ostane samo onaj sa šarom. Jaja skuvajte, pa sačekajte da se osuše. Isecite šaru sa salvete koju želite, pa stavite na jaje. Umočite četkicu u belnace i onda pređite preko salvete. Ponavljajte postupak sve dok ne popunite celo jaje.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus