Uskrs je prošao, dobro ste se zabavili kuckajući se jajima sa ukućanima i šta sad? Kako da potrošite sva ona koja su ostala? Pravili ste sendviče, salate... a evo još jednog odličnog načina da iskoristite kuvana uskršnja jaja i skuvate toplo predjelo. Kombinacija kiselog paradajz sosa, aromatičnih začina i "neutralnih" jaja je savršena!

  • Sastojci:
  • 4 kuvana jajeta
  • 1 konzerva seckanog paradajza
  • 1 glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika paradajz pirea
  • so
  • biber
  • bosiljak, peršun, origano

Priprema:

U zagrejanom ulju prodinstajte iseckani crni i beli luk. Dodajte paradajz pire i seckani paradajz, i kuvajte dok se sos ne zgusne. Začinite po ukusu. Dodajte kuvana jaja i kuvajte još nekoliko minuta da se fino zagreju. Poslužite toplo uz kriške hleba.

Izvor: Stvar ukusa