Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvomajska venac pogača

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Ne izostavite prvomajsku tradiciju kulinarstva, pripremite pogaču za praznike

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Zamesite testo tako što rastvorite kvasac i šećer u toploj vodi i ostavite da se aktivira.


Sastojci:

1 kg brašna

300 g kiselog mleka

200 ml vode

1 kockica kvasca

3 jaja

4 kašike ulja

1 kašičica soli

1 kašika šećera

2. Prosejte brašno i napravite udubljenje, u njega stavite 2 jajeta, ulje, so i aktivirani kvasac. Počnite da mesite, postepeno dodajte toplo mleko, mesite dok se ne dobije meko testo koje se ne lepi po rukama.

3. Podelite testo na 4 dela. 2 od njih razvucite na tanke kore i uvijte u rolat, isecite i po dužini, posle ih uvite 2 po 2. Od trećeg dela napravite loptu, preko koje ćete staviti pletenicu.

4. Od četvrtog dela razvucite koru, isecite je na trakice, od kojih ćete napraviti listiće (pogledajte fotografije, da se bolje orijentišete). Ostavite da nadođe 40 minuta, namažite trećim jajetom, pospite semenkama po izboru. Pecite na 200 stepeni dok ne bude gotova

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: bonapeti.rs

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti