1. Zamesite testo tako što rastvorite kvasac i šećer u toploj vodi i ostavite da se aktivira.
2. Prosejte brašno i napravite udubljenje, u njega stavite 2 jajeta, ulje, so i aktivirani kvasac. Počnite da mesite, postepeno dodajte toplo mleko, mesite dok se ne dobije meko testo koje se ne lepi po rukama.
3. Podelite testo na 4 dela. 2 od njih razvucite na tanke kore i uvijte u rolat, isecite i po dužini, posle ih uvite 2 po 2. Od trećeg dela napravite loptu, preko koje ćete staviti pletenicu.
4. Od četvrtog dela razvucite koru, isecite je na trakice, od kojih ćete napraviti listiće (pogledajte fotografije, da se bolje orijentišete). Ostavite da nadođe 40 minuta, namažite trećim jajetom, pospite semenkama po izboru. Pecite na 200 stepeni dok ne bude gotova
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: bonapeti.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus