1. Varjačom umutiti testo malo gušće nego za palačinke.


Sastojci:

2 jaja

mleko

brašno

1/2 praška za pecivo

začin, so, biber

1 manja tikvica

šunka 

2. U smesu dodati prethodno narendanu i oceđenu tikvicu i narezanu šunku.

3. Na vruće ulje izliti manje količine smese, pa ih peći s obe strane dok lepo ne porumene. Okretati ih možete plastičnom ravnom četvrtastom kašikom, jer su dosta debele.

4. Pečene palačinke ocediti na papirnom ubrusu od suvišne masnoće.

5. Poslužti uz umake po želji: ajvar, kečap, pavlaku, majonez.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: recipeci.com