KAKO SE PRAVI STARINSKA PROJA: Rastresita i prava domaćinska sa hrskavom korom

Isprobajte starinski recept za pravu proju.

Komentari(1)
Od najnovijeg
Bi
Biljka12.1.2023
Eto to je prava proja. Proja je mnoge u proslosti othranila, u vreme.mnogih ratova koji su zadesili Srbiju. Proju pravim godinama. Pravila je i moja baka, i moja majka, a najbolja je i najsladja kada se jede uz kuvani kiseli kupus i podvarak. Projara je specijalitet sa dodacima u koju se ubacuju razni filovi od raznih dodataka, npr. sira, kajmaka .. I projaru i proju cesto pravim. Mnoge danasnje domacice uvrstuju proju i projaru u isto, a nije. To bi isto bilo npr. kada krofne ne bi bile vise krofne, nego obicni ustipci. Od istog su testa zar ne? Sticem utisak, kao da neko hoce da ponisti nazive nesto sto je nase i pretvara te iste nazive , u nesto drugo i jako mi je zao zbog toga. Nase su majke i bake sa ponosom pravile i jedno i drugo, posebno proju, kada se nije nista osim projinog brasna imalo. U svim starim nasim knjigama se znalo, sta je proja a sta projara.
Upiši komentar…