Sastojci:

  • 1 šolja ovsenih pahuljica
  • 3 jajeta
  • 150 ml jogurta
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 50 g lanenog semena
  • 50 g susama
  • 50 g semenki suncokreta
  • 50 g semenki bundeve
  • 100 g bademovog brašna

Priprema:

Kad želite ukusan i hranljiv hleb bez mešenja, dizanja i čekanja, ovaj recept je pravi izbor. Priprema se od ovsenih pahuljica, semenki i jogurta, pa je odličan za doručak, užinu ili kao podloga za sendviče.

Savet:

Za još hrskaviju koricu, pospite površinu hleba dodatnim semenkama pre pečenja.

U velikoj činiji pomešajte ovsene pahuljice, bademovo brašno, so, prašak za pecivo i sve semenke. Dodajte jaja i jogurt, pa sve dobro sjedinite da dobijete gustu smesu.

Sipajte u manji kalup obložen papirom za pečenje ili veći pa oblikujte smesu rukama.  Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta, dok ne dobije zlatnu koricu. Ostavite da se prohladi pre sečenja.

Bonus video

00:54
Hleb punjen sirom Izvor: YouTube/table diary