Sastojci:

  • 1 patlidžan, isečen na kockice
  • Malo maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka
  • 200 g rikota sira
  • 4 jajeta
  • 50 g rendanog parmezana
  • 2 kašike brašna
  • 100 g seckanih čeri paradajza
  • Nekoliko listića svežeg bosiljka

Priprema:

Patlidžan možete da punite, da ga zapečete, napravite od njega sos ili namaz – prava letnja namirnica koja trpi sve. Ali ako vam je dosadilo sve uobičajeno, evo ideje za nešto drugačije: mekani kiš bez kore, pun povrća, sira i boja. Priprema se na tiganju, a jede se i topao i hladan – taman za ove vruće dane.

Savet:

Ako ne možete lako da okrenete ceo kiš, kuvajte u tiganju s metalnom drškom i završite pečenje u rerni (180°C, još 5–7 minuta).

Na malo maslinovog ulja propržite patlidžan sa seckanim belim lukom dok ne omekša i postane providan.

U činiji umutite jaja, rikotu, parmezan, brašno, bosiljak i dodajte čeri paradajz. Dodajte proprženi patlidžan u smesu i sve dobro promešajte.

Sipajte smesu nazad u tiganj, poklopite i kuvajte na srednjoj vatri 7–10 minuta. Pažljivo okrenite kiš (kao palačinku), poklopite i kuvajte još 2–3 minuta. Poslužite topao ili mlak, uz svežu salatu.

Bonus video

00:12
Recept za zapečenu pitu bez brašna sa jajima i povrćem Izvor: Instagram / yourcustomketo_weightloss