Sastojci:
- 1 patlidžan, isečen na kockice
- Malo maslinovog ulja
- 1 čen belog luka
- 200 g rikota sira
- 4 jajeta
- 50 g rendanog parmezana
- 2 kašike brašna
- 100 g seckanih čeri paradajza
- Nekoliko listića svežeg bosiljka
Priprema:
Patlidžan možete da punite, da ga zapečete, napravite od njega sos ili namaz – prava letnja namirnica koja trpi sve. Ali ako vam je dosadilo sve uobičajeno, evo ideje za nešto drugačije: mekani kiš bez kore, pun povrća, sira i boja. Priprema se na tiganju, a jede se i topao i hladan – taman za ove vruće dane.
Na malo maslinovog ulja propržite patlidžan sa seckanim belim lukom dok ne omekša i postane providan.
U činiji umutite jaja, rikotu, parmezan, brašno, bosiljak i dodajte čeri paradajz. Dodajte proprženi patlidžan u smesu i sve dobro promešajte.
Sipajte smesu nazad u tiganj, poklopite i kuvajte na srednjoj vatri 7–10 minuta. Pažljivo okrenite kiš (kao palačinku), poklopite i kuvajte još 2–3 minuta. Poslužite topao ili mlak, uz svežu salatu.
Bonus video