Sastojci:

  • 6 jaja
  • 150 ml pavlake
  • So i biber po ukusu
  • Malo šunke, iseckane
  • 1 list lisnatog testa 
  • 50 g čedar sira, narendanog
  • 70 g mocarele, narendane
  • Šaka svežeg mladog luka

Priprema:

Kiš je francuski klasik koji je postao omiljen širom sveta, a ovaj recept je savršen način da uživate u sočnom, hrskavom obroku. Sa bogatim kremastim filom od jaja, pavlake, šunke i sira, uz savršeno pečeno lisnato testo, ovaj kiš je odličan za doručak, ručak ili večeru. Lako se pravi, a još lakše se uživa u njemu – idealno je za sve ljubitelje jednostavnih, ali ukusnih jela.


Ako želite bogatiji ukus, možete dodati i druge vrste sira poput grana padano ili parmezana.
Kiš možete pripremiti unapred i čuvati ga u frižideru, a pre služenja ga samo zagrejati.
Umesto šunke, mo

Prvo, zagrejte rernu na 180 °C.

Lisnato testo razvucite na radnoj površini i stavite ga u posudu za pečenje. Prilagodite testo tako da se lepo formira u posudu, a viškove obrežite. Dno testa izbockajte malo viljuškom kako bi se sprečilo da testo naraste dok se peče.

U velikoj činiji, umutite jaja sa pavlakom. Dodajte so i biber po ukusu. U smesu dodajte iseckanu šunku, mlad luk, čedar i mocarelu. Dobro izmešajte dok sve ne bude ravnomerno pomešano. Prelijte pripremljeni fil preko testa u posudi za pečenje. Stavite u prethodno zagrejanu rernu i pecite 180 minuta, dok se fil ne stisne i dobije zlatnu boju na vrhu.

Možete koristiti i kuvanu piletinu ili povrće po želji.

Uživajte u savršenom obroku koji je brz, ukusan i idealan za svaku priliku!