Sastojci:
- 6 jaja
- 150 ml pavlake
- So i biber po ukusu
- Malo šunke, iseckane
- 1 list lisnatog testa
- 50 g čedar sira, narendanog
- 70 g mocarele, narendane
- Šaka svežeg mladog luka
Priprema:
Kiš je francuski klasik koji je postao omiljen širom sveta, a ovaj recept je savršen način da uživate u sočnom, hrskavom obroku. Sa bogatim kremastim filom od jaja, pavlake, šunke i sira, uz savršeno pečeno lisnato testo, ovaj kiš je odličan za doručak, ručak ili večeru. Lako se pravi, a još lakše se uživa u njemu – idealno je za sve ljubitelje jednostavnih, ali ukusnih jela.
Ako želite bogatiji ukus, možete dodati i druge vrste sira poput grana padano ili parmezana.
Kiš možete pripremiti unapred i čuvati ga u frižideru, a pre služenja ga samo zagrejati.
Umesto šunke, mo
Prvo, zagrejte rernu na 180 °C.
Lisnato testo razvucite na radnoj površini i stavite ga u posudu za pečenje. Prilagodite testo tako da se lepo formira u posudu, a viškove obrežite. Dno testa izbockajte malo viljuškom kako bi se sprečilo da testo naraste dok se peče.
U velikoj činiji, umutite jaja sa pavlakom. Dodajte so i biber po ukusu. U smesu dodajte iseckanu šunku, mlad luk, čedar i mocarelu. Dobro izmešajte dok sve ne bude ravnomerno pomešano. Prelijte pripremljeni fil preko testa u posudi za pečenje. Stavite u prethodno zagrejanu rernu i pecite 180 minuta, dok se fil ne stisne i dobije zlatnu boju na vrhu.
Možete koristiti i kuvanu piletinu ili povrće po želji.
Uživajte u savršenom obroku koji je brz, ukusan i idealan za svaku priliku!
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Posne ćufte od sočiva u belom sosu
Ćufte od patlidžana i sira
Lagana salata sa brokolijem i feta sirom
Posna čorba od šargarepe i crvenog sočiva