Sastojci:
- 300 ml toplog mleka
- 7 g kvasca
- 1 kašika šećera
- 1 jaje
- 20 ml ulja
- 550 g brašna
- 1 kašičica soli
Za fil:
- 300 g feta sira
- 100 g tvrdog slanog sira
Recept za lepinjice sa sirom:
Za ove lepinje prvo u činiji pomešajte mleko, kvasac i šećer. Izmešajte žičanom mutilicom pa sipajte jaje i ulje. Opet promešajte žicom, a zatim dodajte brašno i so.
Dobro izmešajte smesu u testo u obliku lopte. Ostavite u činiji prekrijte najlonskom folijom i ostavite na toplom mestu 1 sat. Narendajte u činiji feta sir i tvrdi slani sir i pomešajte. Testo podelite na tri dela, svaki deo razvaljajte oklagijom stavite trećinu sira, zatvorite u loptu, pa opet razvaljajte oklagijom.
Prebacite na pleh sa papirom za pečenje, izbockajte viljuškom i premažite umućenim jajetom. Odozgo narendajte još malo sira. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i ruske lepinje punjene krompirom i sirom.
Pročitajte kako se prave mekane domaće lepinje idealne za večeru
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.