Sastojci:

  • 300 ml toplog mleka
  • 7 g kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 1 jaje
  • 20 ml ulja
  • 550 g brašna
  • 1 kašičica soli

Za fil:

  • 300 g feta sira
  • 100 g tvrdog slanog sira
Trik da vam se lepinje naduvaju poput balona i budu vazdušaste:

Loptice testa ne treba previše da razvaljate. Dobro ih pritisnite pri oblikovanju kruga. Takođe, kada lepinje valjate oklagijom, nemojte previše da ih razvaljate. I na kraju možete ivice lepinja da pritisnite prstima, kako ne bi došlo do stvaranja rupica koje ispuštaju vazduh.

Recept za lepinjice sa sirom:

Za ove lepinje prvo u činiji pomešajte mleko, kvasac i šećer. Izmešajte žičanom mutilicom pa sipajte jaje i ulje. Opet promešajte žicom, a zatim dodajte brašno i so.

Dobro izmešajte smesu u testo u obliku lopte. Ostavite u činiji prekrijte najlonskom folijom i ostavite na toplom mestu 1 sat. Narendajte u činiji feta sir i tvrdi slani sir i pomešajte. Testo podelite na tri dela, svaki deo razvaljajte oklagijom stavite trećinu sira, zatvorite u loptu, pa opet razvaljajte oklagijom.

Prebacite na pleh sa papirom za pečenje, izbockajte viljuškom i premažite umućenim jajetom. Odozgo narendajte još malo sira. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i ruske lepinje punjene krompirom i sirom.

Pročitajte kako se prave mekane domaće lepinje idealne za večeru

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Lepinje punjene feta sirom i spanaćem  Izvor: Lepinje punjene feta sirom i spanaćem

StvarUkusa