LEPINJE SPREMNE U REKORDNOM ROKU: Lako se prave, samo pomešajte brašno i vodu, pa ispecite

Najlakši način da napravite lepinje. Potrebna su vam samo dva sastojka.

Shutterstock

Ako ste pripremili sve što vam je potrebno za Prvi maj, meso, piće i salate, ali ste zaboravili da kupite hleb, ne brinite. Bez obzira što prodavnice ne radi, na brzinu možete da pripremite lepinje od dva sastojka koja sigurno imate kod kuće. Samo pomešajte brašno i vodu i napravićete sveže i ukusne lepinje. 

Pročitajte i kako se pravi somun

Sastojci:

  • 290 g brašna
  • 115 ml ključale vode
  • 5 kašika hladne vode

Za premazivanje:

  • 1 kašika brašna
  • 2 kašike ulja
  • 1/2 kašičice soli

Priprema:

U brašno postepeno sipajte ključalu vodu i promešajte, pa dodajte hladnu. Umesite testo, nauljite, pokrijte i ostavite pola sata. Tanko razvucite testo u obliku pravouganika, pa pomešate sastojke za premazivanje, pazite da ne ostanu grudvice. Premažite razvučeno testo, a zatim urolajte, pa isecite na 6 delova i oblikujte loptice. Svaku lopticu ponovo razvucite i pecite na malo ulja.

Izvor: Stvar ukusa