Sastojci:

  • 250 ml jogurta
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 jajeta
  • 1 kašičica soli
  • 400 g brašna
  • 100 g šunke (narendane)
  • 100 g kačkavalja (narendanog)
  • Malo svežeg peršuna (sitno seckanog)
  • Ulje za prženje (količina po potrebi)

Priprema:

Prženi štapići sa šunkom i sirom su pravo malo zadovoljstvo koje se sprema brzo i jednostavno, a nestaje još brže. Mekani iznutra, sa topljenim kačkavaljem i slanim komadićima šunke, a spolja blago hrskavi, idealni su za doručak, večeru, piknik ili kao slani zalogaj za goste. Nema kvasca, nema čekanja da naraste – samo zamutite, razvučete i pržite.

Savet:

Testo možete ostaviti da odmori 10 minuta pre razvlačenja – biće još mekše i lakše za oblikovanje.

U velikoj posudi pomešajte jogurt, jaja, so. Dodajte kačkavalj, šunku i peršun. Na kraju umešajte brašno pomešano s praškom za pecivo i zamesite testo. Razvucite testo na blago pobrašnjenoj površini na debljinu oko 1 cm i isecite štapiće.

Pržite ih u ulju, zagrejanom na srednje jakoj temperaturi, dok ne dobiju zlatnu boju sa svih strana. Vadite ih na papirni ubrus da upiju višak masnoće.

Bonus video

Recept za hrskave štapiće od tikvica  Izvor: Recept za hrskave štapiće od tikvica