Sastojci:

  • 250 ml jogurta
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 jajeta
  • 1 kašičica soli
  • 400 g brašna
  • 100 g šunke (narendane)
  • 100 g kačkavalja (narendanog)
  • Malo svežeg peršuna (sitno seckanog)
  • Ulje za prženje (količina po potrebi)

Priprema:

Prženi štapići sa šunkom i sirom su pravo malo zadovoljstvo koje se sprema brzo i jednostavno, a nestaje još brže. Mekani iznutra, sa topljenim kačkavaljem i slanim komadićima šunke, a spolja blago hrskavi, idealni su za doručak, večeru, piknik ili kao slani zalogaj za goste. Nema kvasca, nema čekanja da naraste – samo zamutite, razvučete i pržite.

Savet:

Testo možete ostaviti da odmori 10 minuta pre razvlačenja – biće još mekše i lakše za oblikovanje.

U velikoj posudi pomešajte jogurt, jaja, so. Dodajte kačkavalj, šunku i peršun. Na kraju umešajte brašno pomešano s praškom za pecivo i zamesite testo. Razvucite testo na blago pobrašnjenoj površini na debljinu oko 1 cm i isecite štapiće.

Pržite ih u ulju, zagrejanom na srednje jakoj temperaturi, dok ne dobiju zlatnu boju sa svih strana. Vadite ih na papirni ubrus da upiju višak masnoće.

Bonus video

00:09
Recept za hrskave štapiće od tikvica  Izvor: Instagram/recepty_strojnosti