BRZI SLANI MAFINI OD MALO SASTOJAKA I JOŠ MANJE TRUDA: Nestaće sa stola pre nego što se ohlade

Kako biste napravili savršene slane mafine koristite lisnatno testo i kuvana jaja.

Printscreen/YT/ Home kitchen with Danny

Kada vam treba užina, ali i ukusan doručak ili večera, neka mafini budu vaš izbor. Napravite ih od lisnatog testa, pa dodajte kuvana jaja, šunku i sir. To je bogat doručak koji će vas držati celog dana, ali takođe i zasitna užina koju ćete moći da jedete između oborka. Jednostavno se prave i peku se pola sata. Ove mafine možete i da iznesete i kao predjelo na slavi ili proslavi nekog bitnog datuma. Takođe, ako su vam se najavili gosti idite da kupite lisnato testo i iznenadite ih savršenim pecivom.

Sastojci:

  • 500 g lisantog testa
  • 1 jaje
  • 4 kuvana jajeta
  • 4 kašike majoneza
  • 300 g šunke
  • 100 g rendanog sira
  • brašno

Priprema:

Lisnato testo isecite na male kvadrate. Stavite ih u kalup za mafine, a sa donje strane stavite dve trake papira za pečenje. Premažite ih umućenim jajetom.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 15 minuta. Kuvana jaja izgnječite, dodajte majonez i šunku, isečenu na sitne kockice. Posolite i pobiberite. Dobro promešajte i dobijenom smesom napunite pečene korpice. Svaku korpu pospite rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 15 minuta.