PASTIRSKE POGAČICE BEZ KVASCA: Nema čekanja da testo naraste, prže se u tiganju, a sve je gotovo za 15 minuta (VIDEO)

Napravite pastirske pogačice po receptu iz "Praktične žene".

Printscreen/YT/Praktična žena

Gošća u emisiji "Praktična žena" Nataše Pavlović, bila je Katica Vijanović mnogima poznata po svom Instagram profilu "Baka kajina kuhinja", a ovaj put je pripremela pastirske pogačice. Ono što je posebno zanimljivo kod ovog recepta je što se u testo stavljaju feta sir i kačkavalj, a sve je spremno brzo i jednostavno. Nema kvasca i čekanja da testo naraste, a pogačice su pečene za nekoliko minuta. 

Idealan recept ukoliko imate iznenadne goste ili nemate previše vremena za pripremu doručka ili večere. 

Sastojci:

  • 100 g feta sira
  • 100 g kačkavalja
  • 1 jaje
  • 90 ml mleka
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 300 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • ulje za prženje

Priprema:

U dublju činiju stavite kačkavalj, feta sir i celo jaje, pa dobro izmešajte da se feta lepo izdrobi. Sipajte mleko, dodajte so po potrebi, pa sipajte lagano brašno i prašak za pecivo. Sve mešajte varjačom da dobijete homogenu smesu. Nakon toga rukama dobro umesite testo, koje ne treba da bude previše tvrdo. Ukoliko ima potrebe dodajte još malo brašna, da vam se testo ne lepi za ruke. U duplju posudu za prženje sipajte ulje i stavite na ringlu da se zagreva. Testo razvucite oklagijom, pa iscite na kockice širine 4-5 cm, pa podelite još na pola da dobijete trougliće. Spuštajte ih u vrelo ulje i pržite dok ne porumene i ne isplivaju na površinu šerpe. Vadite ih na ubrus da se ocede od ulja i služite dok su još vruće.

Izvor: Praktična žena