U TESTO DODAJTE SIR I NAPRAVITE SAVRŠEN BAKIN KOLAČ: Biće mekan kao duša, a može da se jede i sutradan (VIDEO)

Evo kako se pravi slana verzija bakinog kolača.

Printscreen/YT/ Ellen's Kitchen

Bakin kolač je poslastica iz detinjstva koju smo svi voleli da jedemo. Priprema je toliko jednostavna, a smesu obogatite sirom kako bi ukus dobro poznatom pecivu bio još bolji. Recept za bakin kolač se prenosi s generacije na generaciju, a slana verzija će vas podjedanko oduševiti. 

Sir možete i sami da napravite, a ovde pročitajte kako. 

Sastojci:

  • 2 jajeta 
  • 2,5 kašike šećera 
  • 1 kašičica vanilin šećera 
  • prstohvat soli
  • 180 g svežeg sira 
  • 6 kašika brašna 
  • 1 kašičica praška za pecivo

Priprema:

Jaja umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte so, sir, brašno i prašak za pecivo. Dobro sjedinite. Kalup za bakin kolač premažite uljem, pa sipajte smesu. Pecite 2-3 minuta. 

Pročitaje i kako da posle upotrebe operete kalup za mafine

Izvor: Stvar ukusa