Bakin kolač je poslastica iz detinjstva koju smo svi voleli da jedemo. Priprema je toliko jednostavna, a smesu obogatite sirom kako bi ukus dobro poznatom pecivu bio još bolji. Recept za bakin kolač se prenosi s generacije na generaciju, a slana verzija će vas podjedanko oduševiti.
Sir možete i sami da napravite, a ovde pročitajte kako.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 2,5 kašike šećera
- 1 kašičica vanilin šećera
- prstohvat soli
- 180 g svežeg sira
- 6 kašika brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
Jaja umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte so, sir, brašno i prašak za pecivo. Dobro sjedinite. Kalup za bakin kolač premažite uljem, pa sipajte smesu. Pecite 2-3 minuta.
Pročitaje i kako da posle upotrebe operete kalup za mafine.
Izvor: Stvar ukusa