Uživajte u ukusu!
Sastojci:
- 150 g šampinjona
- 300 g piletine
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 50 g putera
- 2 kašike brašna
- 300 ml mleka
- 200 ml pileće supe
- biber
- so
- šaka svežeg peršuna
- 500 g gotovog testa
- 1 jaje
Priprema:
Prvo zagrejte rernu na 200°C, a zatim do pola ispržite piletinu na maslinovom ulju. Dodajte pečurke isečene na četvrtine i pržite dok piletina ne bude skroz gotova. Piletinu i pečurke izvadite iz tiganja, a dodajte iseckani crni i beli luk i pržite 2-3 minuta. Zatim pomešajte luk sa piletinom i pečurkama. Istopite puter u tiganju, dodajte brašno, mešajte i držite na vatri 2-3 minuta dok se ne dobije ujednačena smesa. U posudi pomešajte pileću supu i mleko i začinite solju i biberom. Potom pomešajte sa masom od brašna i mešajte dok se ne sjedini. Prokuvajte dobijenu smesu na pari dok se ne zgusne, uz konstantno mešanje. Prelijte sos preko pečuraka i piletine i pospite iseckanim, svežim peršunom. Ostavite da se ohladi. Gotovo testo stavite u kalup i ivice premažite jajetom. Potom ubacite smesu od pečuraka i piletine i prekrijte testom. Premažite pitu jajetom, odsecite suvišne ivice. Napravite otvore na piti, i stavite u rernu. Pecite između 20 i 25 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus