Uživajte u ukusu!

Sastojci:

  • 150 g šampinjona
  • 300 g piletine
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 50 g putera
  • 2 kašike brašna
  • 300 ml mleka
  • 200 ml pileće supe
  • biber
  • so
  • šaka svežeg peršuna
  • 500 g gotovog testa
  • 1 jaje

Priprema:

Prvo zagrejte rernu na 200°C, a zatim do pola ispržite piletinu na maslinovom ulju. Dodajte pečurke isečene na četvrtine i pržite dok piletina ne bude skroz gotova. Piletinu i pečurke izvadite iz tiganja, a dodajte iseckani crni i beli luk i pržite 2-3 minuta. Zatim pomešajte luk sa piletinom i pečurkama. Istopite puter u tiganju, dodajte brašno, mešajte i držite na vatri 2-3 minuta dok se ne dobije ujednačena smesa. U posudi pomešajte pileću supu i mleko i začinite solju i biberom. Potom pomešajte sa masom od brašna i mešajte dok se ne sjedini. Prokuvajte dobijenu smesu na pari dok se ne zgusne, uz konstantno mešanje. Prelijte sos preko pečuraka i piletine i pospite iseckanim, svežim peršunom. Ostavite da se ohladi. Gotovo testo stavite u kalup i ivice premažite jajetom. Potom ubacite smesu od pečuraka i piletine i prekrijte testom. Premažite pitu jajetom, odsecite suvišne ivice. Napravite otvore na piti, i stavite u rernu. Pecite između 20 i 25 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs