Domaće kore su dobitna kombinacija za ukusnu gibanicu.
Sastojci:
1 kg brašna, so, malo vode, svinjska mast, 400 g sira, 400 g kajmaka, 8 jaja, mleko.
Način pripreme:
Zamesite smesu od brašna i slane vode i dodajte malo masti.
Od smese izdvojitie 24 jufkice i razvucite ih oklagijom, a nakon toga ih premažate mašću i po dve ispecite.
Pripremite fil od sira, kajmaka i žumanaca. Napravite čvrst šne od belanaca i pomešajte ga sa predhodnom smesom. Dodajte malo masti i mleka.
Tepsiju premažite mašću, a zatim poređajte pečene kore koje ste prethodno natopili nadevom.
Pripremljenu gibanicu izbušite viljuškom i stavite da se peče u rerni na 180 stepeni dok lepo ne porumeni.
Bidite sigurni da će ovo biti najukusnija gibanica koju ste spremali!
Izvor: Opanak.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus