Domaće kore su dobitna kombinacija za ukusnu gibanicu.

Sastojci:

1 kg brašna, so, malo vode, svinjska mast, 400 g sira, 400 g kajmaka, 8 jaja, mleko.

Način pripreme:

Zamesite smesu od brašna i slane vode i dodajte malo masti.

Od smese izdvojitie 24 jufkice i razvucite ih oklagijom, a nakon toga ih premažate mašću i po dve ispecite.

Pripremite fil od sira, kajmaka i žumanaca. Napravite čvrst šne od belanaca i pomešajte ga sa predhodnom smesom. Dodajte malo masti i mleka.

Tepsiju premažite mašću, a zatim poređajte pečene kore koje ste prethodno natopili nadevom.

Pripremljenu gibanicu izbušite viljuškom i stavite da se peče u rerni na 180 stepeni dok lepo ne porumeni.

Bidite sigurni da će ovo biti najukusnija gibanica koju ste spremali!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Opanak.rs