Pitu sa povrćem koja se jednostavno priprema možete poslužiti za doručak ili večeru sa jogurtom.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 2 kašike pavlake
- 1 dcl ulja
- 2 dcl jogutra
- 6 kašika brašna
- 2 kašike griza
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 1 tikvica
- 1/2 praziluka
- 1 paradajz
- susam
Priprema:
U posudi umutite jaja, pa dodajte so i biber i promešajte. Zatim dodajte pavlaku, ulje i jogurt i opet umutite. Tikvicu, praziluk i paradajz isecite na kockice i dodajte je u smesu. Zatim u smesu dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Lepo promešajte da se smesa sjedini. Dodajte griz i opet promešajte. Pleh dimenzija 32x20 nauljite i pospite brašnom, pa sipajte smesu. Protresite pleh da se smesa lepo rasporedi. Pospite susamom i stavite još malo paradajza iseckanog na kockice. Pecite 30 minuta na 200°C.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus