Jednostavna pita od praziluka i krompira lako se pravi, a idealna je za nedeljni doručak s porodicom. Savršeno je ukusna, a sjajno se slaže uz jogurt ili domaće kiselo mleko. Uspeva iz prve i onima koji nemaju previše iskustva u kuhinji, a ukoliko ne pojedete sve odjednom, odlična je i kada se ohladi.
Sastojci:
- 450 g brašna
- 150 g maslaca
- 200 g krompira
- 1 struk praziluka
- 100 g feta sira
- 1 žumance
- 100 ml vode
Priprema:
Krompir oljuštite, isecite na kockice i stavite da se kuva. Brašno pomešajte sa maslacem, pa izmiksajte da dobijete prhko testo. Dodajte vodu i žumance, pa sve zajedno umesite. Testo razvucite oklagijom, pa ga stavite u okrugli pleh tako da pada preko ivica. Praziluk isecite na kolutove, pa ga kratko prodinstajte na ulju da omekša. Kada je krompir skuvan poređajte ga preko testa zajedno sa prazilukom, pa sve pospite izmrvljenim feta sirom. Testo koje viri preko ivica preklopite i ušuškajte po ivicama tepsije. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 30 minuta. Kada je pečena ostavite da se prohladi, pa secite na parčiće i služite.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus