Sastojci:

  • 4 komada lisnatog testa

Za fil:

  • 6-7 krompira srednje veličine (kuvani i izgnječeni)
  • 1 jaje
  • 1 činija mladog sira
  • 200 ml mleka
  • 240 ml jogurta
  • 200 ml ulja
  • prstohvat peršuna
  • biber na vrh kašičice

Za preliv:

  • 1 celo jaje
  • 1 kašika jogurta

Pogledajte kako se pravi:

Recept za pitice od sira i krompira:

Za ove pitice skuvajte krompir, oljuštite ga i izgnječite. Dodajte mrvljeni beli sir u krompir i umešajte jaje, mleko i jogurt, peršun i biber. Dodajte ulje i promešajte.

Raširite jedno lisnato testo na radnu površinu. Uzmite veću kašiku mešavine i razmažite po testu. Zatim stavite drugi list testa i ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke. Počnite da umotavate u jufku i isecite na 4 rolne. Zatim svaku rolnu isecite na parčiće, na krugove i ređajte u pleh obložen papirom za pečenje.

Pokrijte ga prozirnom folijom i stavite u frižider da se ne osuši. Premažite mešavinom jaja, jogurta i ulja. Pecite u rerni na 200 stepeni dok ne porumeni. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i domaći burek sa mesom.

Pročitajte kako se pravi i posna pita sa pečurkama

BONUS VIDEO

Instagram / yourcustomketo_weightloss  Recept za zapečenu pitu bez brašna sa jajima i povrćem

StvarUkusa