Sastojci:
- 450 g mladog sira
- 5 jaja
- 450 g tankih kora za pite
- 100 g suvog vrata
- 100 ml ulja
- 150 ml kisele vode
- 1 prašak za pecivo
- so i biber po ukusu
Recept za gibanicu na trake:
Kako biste napravili ovu gibanicu prvo zagrejte rernu na 200 stepeni C. Kore za gibanicu isecite na trake, mogu biti širine 1 cm. Razdvojite ih i rastresite.
Pripremite mešavinu od sira, jaja, ulja, kisele vode, praška za pecivo, suvog vrata iseckanog na kockice, pa začinite po želji.
Podmažite vatrostalnu posudu, rastresite kore po posudi i prelijte smesom. Pecite dok ne porumeni. Možda ćete želeti da napravite i brzinsku gibanicu od kora za pitu zalivenih kefirom.
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Jednostavna salata sa avokadom i povrćem - svi će tražiti recept
Recept za najbrže palačinke od griza
Letnja krem čorba sa tikvicama i crvenim sočivom
Mekani kolač sa šumskim voćem
Napoleon torta u čaši – zaboravite klasične kore, ovo je još lakše i ukusnije