Sastojci:

  • 450 g mladog sira
  • 5 jaja
  • 450 g tankih kora za pite
  • 100 g suvog vrata
  • 100 ml ulja
  • 150 ml kisele vode
  • 1 prašak za pecivo
  • so i biber po ukusu
Trik da gibanica bude vazdušasta!

Proverite da li ste uključili gornji i donji grejač rerne, jer će tako biti ravnomerno pečena. Ali nakon toga, kada bude pečena, okrenite je i hladite naopačke, tako što ćete da je stavite na 4 podupirača.

Recept za gibanicu na trake:

Kako biste napravili ovu gibanicu prvo zagrejte rernu na 200 stepeni C. Kore za gibanicu isecite na trake, mogu biti širine 1 cm. Razdvojite ih i rastresite.

Pripremite mešavinu od sira, jaja, ulja, kisele vode, praška za pecivo, suvog vrata iseckanog na kockice, pa začinite po želji.

Podmažite vatrostalnu posudu, rastresite kore po posudi i prelijte smesom. Pecite dok ne porumeni. Možda ćete želeti da napravite i brzinsku gibanicu od kora za pitu zalivenih kefirom.

Pročitajte i Nadin recept za najjednostavniju gibanicu harmoniku sa jogurtom

BONUS VIDEO

ZAMALO SVAĐA MEĐU SVEKRVAMA! Sunčicina gibanica podelila žiri, samo je JEDNA majka odbranila! Evo i zašto Izvor: ZAMALO SVAĐA MEĐU SVEKRVAMA! Sunčicina gibanica podelila žiri, samo je JEDNA majka odbranila! Evo i zašto

StvarUkusa