PITA SA POVRĆEM ZA KOJU VAM NE TREBAJU KORE: Pecite 20 minuta, a zatim pospite sirom i vratite u rernu na još par minuta

Ako volite lagane obroke napravite pitu sa povrćem i sirom.

Printscreen/YT/savurosTV

Ako volite povrće i pite onda spojite to i dobićete fantastičan recept za ukusnu pitu sa povrćem. Pomešajte razno povrće, možete i po svom ukusu, ne morate da sledite recept, pa prelijte sa smesom od jaja, mleka i brašna. Zapecite u rerni, pa onda pospite sirom i vratite da se zapeče još malo, samo dok se sir ne otopi. Uživaćete u svakom zalogaju, a možete da jedete i za doručak, ručak, večeru ili užinu. 

Sastojci:

  • 10 g praška za pecivo
  • 4 jajeta 
  • 20 ml maslinovog ulja 
  • 40 ml mleka 
  • 120 g brašna 
  • 2 krompira 
  • 2 šargarepe 
  • 1 praziluk 
  • 500 g kupusa 
  • 1 paprika 
  • malo peršuna 
  • 100 g sira 
  • malo susama 

Priprema:

Krompir i šargarepu izrendajte, a praziluk isecite na kolutove, papriku na sitne trakice. Pomešajte sve to. Kupus i peršun takođe sitno iseckajte, pa dodajte u povrće. Dobro promešajte. Umutite jaja, pa dodajte mleko i ulje. Sjedinite, pa sipajte brašno, prašak za pecivo, so i biber. Dobro promešajte, pa sipajte u povrće. Celu smesu izručite u pleh obložen pek papirom. Pecite na 180°C nekih 20 minuta. Izvadite, pospite rendanim sirom i susamom i vratite u rernu na još 15 minuta.