ZA OVU KROMPIRUŠU KORE VAM NISU POTREBNE: Sve sastojke izmešajte u tiganju i samo zapecite

Ako želite pitu, ali ne na klasičan način onda uzmite u razmatranje ovaj recept za pitu sa krompirom iz tiganja.

Printscreen/YT/Appetizing.tv-Vegetables Recipes

U sve hladnijim danima dobro će doći pored šolje čaja i koje parče pite. Ako uz to volite i krompir i ne smeta vam da vam da bude glavni sastojak, onda će vam se sigurno svideti i ovaj predlog. Pred vama je jednostavan i praktičan recept za najukusniju pitu krompirušu. Za nju vam nisu potrebne kore, već se krompir, jaja, mleko i začini izmešaju u tiganju i peku 15 minuta sa obe strane. Uzmite jedan tanjir kako biste okrenuli i drugu stranu da se zapeče i vaša pita biće spremna za serviranje. Umeso čaja možete je poslužiti uz jogurt, za one koji više vole takvu kombinaciju.

Sastojci:

  • 500 g krompira
  • 3 jaja
  • 30 g putera
  • 50 ml mleka
  • 15 ml maslinovog ulja
  • slatka paprika, origano
  • 50 g mocarele

Priprema: