Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAČAMAK SA KAJMAKOM: Recept za tradicionalan srpski doručak na kom smo odrasli - pravi se od 2 osnovna sastojka

Autor Aleksandra Ljubičić

Kačamak je starinsko jelo koje svi volimo.

 Recept za kačamak sa kajmakom 328911788.jpg Izvor: Shutterstock

Kačamak je vrsta tradicionalnog jela spremljenog obično od kukuruznog brašna. Spada u tradicionalna jela u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Makedoniji i Turskoj.  Slično jelo se sprema svuda u svetu, a poznato je pod imenom palenta ili polenta. 

Postoje mišljenja da su kačamak i palenta nazivi za isto jelo, ali mnogi smatraju da su ovo zapravo dva različita jela. Prema njima, razlika je u tome što se palenta pravi od kukuruznog griza ili od žutog kukuruznog brašna, dok se kačamak pravi od belog kukuruznog brašna.

Sastojci:

  • 1 l mleka
  • kukuruzno brašno (količina zavisi od gustine koju želite)
  • kajmak

Možda će vas zanimati

Priprema:

U provrelo mleko dodavati kukuruzno brašno (najbolje je ako možete da nađete domaće, belo). Kuvati dok se ne postigne željena gustina, neprestano mešajući. Kada je kuvano, dodajte kajmak i servirajte na tanjir.

Izvor: Stvar ukusa

*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti