KAJGANA SA SLANINOM IZ RERNE: Zapecite je sa 1 neočekivanim sastojkom - štedi vreme, a dobićete gurmanski doručak 

Zanimljiv način pripreme jela koje gotovo svi vole, a to je kajgana sa slaninom.

Printscreen/YT/Home kitchen with Danny

Doručak je najvažniji obrok i zato je bitno da bude kaloričan i zasitan. Do sada ste sigurno spremali kajganu sa slaninom, ali ovako niste sigurno. Prvo ispecite hleb, pa dodajte jaja, slaninu i sir. Sve se to zapeče u rerni i eto savršenog načina da započnete dan. Poslužite sa čašom jogurta. Do sada ste uvek uz jaja služili hleb, a sada isprobajte da ispečete sve zajedno. 

Sastojci:

  • 4 jajeta 
  • 180 g slanine 
  • 100 g sira 
  • 2 tost hleba 

Priprema:

Rastopite puter u tiganju. Stavite kriške hleba da se ispeku sa obe strane. Jaja posolite i pobiberite, pa umutite i dodajte u tiganj. Okrenite pa dodajte seckanu slaninu i rendani sir. Zapecite u rerni na 220°C oko 7-8 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa