Pred vama je recept za najbolju marinadu za piletinu od 3 sastojka. Možete marinirati bilo koji deo pileta ovom smesom i biće ukusno i sočno meso. U redovima ispod vam donosimo recept za karabatake koji će vam postati omiljeni.
- Sastojci:
- 4 pileća karabataka
- 1 čen belog luka
- so, biber, svež bosiljak
- 2 kašike limunovog soka
- maslinovo ulje
- kockica putera
Priprema:
Otkoštajte karabatake. U secka stavite bosiljak, beli luk, so, biber i limunov sok. Mutite dok se ne ujednači smesa. Karabatake stavite u činiju, pastu od bosiljka preko i nalijte maslinovim uljem . Dobro promešajte i ostavite da se marinira 15-30 minuta. Pržite na srednjoj vatri na puteru do zlatno smeđe boje, 5 do 7 minuta po strani.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem