Za ručak ili večeru napravite sočno svinjsko meso u sosu od belog vina i meda.Izgleda kao da je iz najboljih restorana, a meso koje se priprema na ovaj način je neverovatno ukusno, i neće vam oduzeti puno vremena. Poslužite uz krompir ili neku salatu po ukusu. Ako želite još da ulepšate dodajte i kašičicu senfa.

  • Sastojci:
  • 500 g svinjskog filea 
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašika pirinčanog sirćeta
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 kašičica suvog belog luka 
  • 15 g putera 
  • 3 čena belog luka 
  • 1 kašika meda 
  • 50 ml belog vina
  • peršun 

Priprema:
Meso isecite na šnicle i malo spljoštite rukama. U posudi pomešajte ulje, sirće, so, biber, slatku papriku, suvi beli luk i uvaljajte meso u marinadu. U tiganju zagrejte ulje, a zatim dodajte meso, puter i cele čenove belog luka. Kada okrenete meso na drugu stranu dodajte med, belo vino i ostavite par minuta da se krčka. Ponovo okrenite i pospite seckanim peršunom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE