Za ručak ili večeru napravite sočno svinjsko meso u sosu od belog vina i meda.Izgleda kao da je iz najboljih restorana, a meso koje se priprema na ovaj način je neverovatno ukusno, i neće vam oduzeti puno vremena. Poslužite uz krompir ili neku salatu po ukusu. Ako želite još da ulepšate dodajte i kašičicu senfa.
- Sastojci:
- 500 g svinjskog filea
- 1 kašika ulja
- 1 kašika pirinčanog sirćeta
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica suvog belog luka
- 15 g putera
- 3 čena belog luka
- 1 kašika meda
- 50 ml belog vina
- peršun
Priprema:
Meso isecite na šnicle i malo spljoštite rukama. U posudi pomešajte ulje, sirće, so, biber, slatku papriku, suvi beli luk i uvaljajte meso u marinadu. U tiganju zagrejte ulje, a zatim dodajte meso, puter i cele čenove belog luka. Kada okrenete meso na drugu stranu dodajte med, belo vino i ostavite par minuta da se krčka. Ponovo okrenite i pospite seckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem