Za ručak ili večeru napravite sočno svinjsko meso u sosu od belog vina i meda.Izgleda kao da je iz najboljih restorana, a meso koje se priprema na ovaj način je neverovatno ukusno, i neće vam oduzeti puno vremena. Poslužite uz krompir ili neku salatu po ukusu. Ako želite još da ulepšate dodajte i kašičicu senfa.
- Sastojci:
- 500 g svinjskog filea
- 1 kašika ulja
- 1 kašika pirinčanog sirćeta
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica suvog belog luka
- 15 g putera
- 3 čena belog luka
- 1 kašika meda
- 50 ml belog vina
- peršun
Priprema:
Meso isecite na šnicle i malo spljoštite rukama. U posudi pomešajte ulje, sirće, so, biber, slatku papriku, suvi beli luk i uvaljajte meso u marinadu. U tiganju zagrejte ulje, a zatim dodajte meso, puter i cele čenove belog luka. Kada okrenete meso na drugu stranu dodajte med, belo vino i ostavite par minuta da se krčka. Ponovo okrenite i pospite seckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus