Šta ću sutra da kuvam? Kada niste sigurni koji odgovor da date na ovo pitanje, izbor sa kojim ne možete da pogrešite jesu jela od mesa i krompira. Ipak, takva jela ne moraju da budu klasična na kakva smo navikli i već bezbroj puta jeli. Uz male i maštovite dodatke, možete napraviti pravo kulinarsko remek delo. Ako biste pekli batake sa krompirićima, pa dodali malo soja sosa, pečuraka i još nekoliko sjajnih i magičnih sastojaka, dobili biste ručak koji bez stida možete poslužiti najbitnijim gostima.  Preporuka je da batake sa krompirima i pečerkama jedete vruće uz sir ili sezonsku salatu.

  • Sastojci:
  • 4 bataka 
  • 2 kašičice suvog belog luka 
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • 2 kašike soja sosa 
  • 20 g putera 
  • 1 kašika kečapa 
  • 500 g krompira 
  • 200 g pečuraka 
  • origano

Priprema:
Meso stavite u posudu, pa posolite, pobiberite, pospite začinskom paprikom i belim lukom u prahu (1 kašičica). Dodajte soja sos, istopljeni puter, kečap i dobro promešajte. U drugoj posudi pomešajte krompir i pečurke koje ste isekli, posolite, pobiberite i pospite origanom i belim lukom u prahu (1 kašičica). Zatim stavite meso u tepsiju obloženu pek paprom, a preko rasporedite krompir i pečurke. Pecite na 200°C oko 40 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE