Šta ću sutra da kuvam? Kada niste sigurni koji odgovor da date na ovo pitanje, izbor sa kojim ne možete da pogrešite jesu jela od mesa i krompira. Ipak, takva jela ne moraju da budu klasična na kakva smo navikli i već bezbroj puta jeli. Uz male i maštovite dodatke, možete napraviti pravo kulinarsko remek delo. Ako biste pekli batake sa krompirićima, pa dodali malo soja sosa, pečuraka i još nekoliko sjajnih i magičnih sastojaka, dobili biste ručak koji bez stida možete poslužiti najbitnijim gostima. Preporuka je da batake sa krompirima i pečerkama jedete vruće uz sir ili sezonsku salatu.
- Sastojci:
- 4 bataka
- 2 kašičice suvog belog luka
- 1 kašičica slatke paprike
- 2 kašike soja sosa
- 20 g putera
- 1 kašika kečapa
- 500 g krompira
- 200 g pečuraka
- origano
Priprema:
Meso stavite u posudu, pa posolite, pobiberite, pospite začinskom paprikom i belim lukom u prahu (1 kašičica). Dodajte soja sos, istopljeni puter, kečap i dobro promešajte. U drugoj posudi pomešajte krompir i pečurke koje ste isekli, posolite, pobiberite i pospite origanom i belim lukom u prahu (1 kašičica). Zatim stavite meso u tepsiju obloženu pek paprom, a preko rasporedite krompir i pečurke. Pecite na 200°C oko 40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem