Mleveno meso se u Srbiji često koristi za pripremu raznovrsnih jela, a najpoznatije su ćufte. U meso dodajte začine, luk i parmezan i biće mnogo sočnije, a onda ih zapecite u rerni prelivene paradajz sosom. Ovako pripremljene ćufte možete da služite za nedeljni ručak, a najbolja su kombinacija sa pire krompirom. Malo su pikantne, pa ako niste ljubitelj začinjene hrane, onda slobodno izbacite ljute začine. 

  • Sastojci:
  • 450 g mlevenog mesa (po izboru) 
  • 1/2 šolje prezle
  • 1/4 šolje rendanog parmezana
  • 1/4 šolje mleka
  • 1/4 šolje sitno seckanog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 jaje
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice slatke paprike
  • 1/4 kašičice tucane paprike 
  • 1/4 šolje seckanog svežeg peršuna
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • Za sos:
  • 1 konzerva seckanog pelata 
  • 1/4 šolje seckanog svežeg bosiljka
  • 2 čena belog luka
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice tucane paprike

Priprema:

Pomešajte meso, prezle, parmezan, mleko, seckani crni i mleveni beli luk, jaje, začine i peršun. Dobro sjedinite. Od dobijene smese oblikujete ćuftice. U tiganju zagrejte maslinovo ulje, pa propržite mesne loptice sa svih strana. Pomešajte pelat, bosiljak, mleveni beli luk i začine. Dobro promešajte, pa kuvajte dok ne krene da ključa. Sipajte u tepsiju ćufte i prelijte paradajz sosom. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 20-25 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE