Svinjska rebarca jedan su od omiljenih gurmanluka. Predlažemo jedan sjajan recept sa kojim će vam meso uvek biti sočno i neodoljivo. Tajna je samo u jednom jednostavnom koraku - dodavanju vode. Na pleh se stavlja rešetka, a na rešetku svinjska rebarca. Potom se pleh puni vodom i tako peče u rerni. Najsočnija svinjska rebarca koja ćete jesti!
Sastojci:
- 2200 g svinjskih rebarca
- 1 kašika soli
- Za marinadu:
- 2 kašike putera
- 1 kašika soli
- 2 kašičice bibera
- prstohvat kajenske paprike u prahu
Recept za najbolja svinjska rebarca iz rerne:
Utrljajte so u svinsjka rebarca, a potom komad aluminijumske folije umotajte u slovo "S" stavite na pleh, pa na njega položite meso. Na taj načn omogućićete da vazduh struji kroz celo meso. Stavite u frižider na 24-48 sati. Potom izvadite svinjska rebarca i ostavite nekoliko sati na sobnoj temperaturi. Stavite rešetku na pleh, a onda položite na nju meso. U manjoj posudi pomešajte puter, so (1 kašika), biber, kajensku papriku u prahu, pa utrljajte mešavinu u svinjska rebarca. Pospite ostatkom soli, pa ispod rešetke, dodajte vodu. Pecite u prethodno zagejanoj rerni na 150°C oko 1 sat i 20 minuta. Izvadite iz rerne, pokrijte aluminijumskom folijom i ostavite tako da odstoji 20 minuta pre serviranja. Preporučujemo i"3-2-1" metod za najmekša svinjska rebarca iz rerne.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus