Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJBOLJA SVINJSKA REBARCA IZ RERNE: Tajna je u jednom jednostavnom koraku pre pečenja

Autor Jelena Knežević

Za najmekša i najsočnija rebarca dovoljno je da uradite jednu jednostavnu stvar pre ubacivanja u rernu.

 Najbolja svinjska rebarca iz rerne Izvor: Printscreen/YT/ Food Wishes

Svinjska rebarca jedan su od omiljenih gurmanluka. Predlažemo jedan sjajan recept sa kojim će vam meso uvek biti sočno i neodoljivo. Tajna je samo u jednom jednostavnom koraku - dodavanju vode. Na pleh se stavlja rešetka, a na rešetku svinjska rebarca. Potom se pleh puni vodom i tako peče u rerni. Najsočnija svinjska rebarca koja ćete jesti!

Sastojci:

  • 2200 g svinjskih rebarca
  • 1 kašika soli
  • Za marinadu:
  • 2 kašike putera
  • 1 kašika soli
  • 2 kašičice bibera
  • prstohvat kajenske paprike u prahu

Recept za najbolja svinjska rebarca iz rerne:

Utrljajte so u svinsjka rebarca, a potom komad aluminijumske folije umotajte u slovo "S" stavite na pleh, pa na njega položite meso. Na taj načn omogućićete da vazduh struji kroz celo meso. Stavite u frižider na 24-48 sati. Potom izvadite svinjska rebarca i ostavite nekoliko sati na sobnoj temperaturi. Stavite rešetku na pleh, a onda položite na nju meso. U manjoj posudi pomešajte puter, so (1 kašika), biber, kajensku papriku u prahu, pa utrljajte mešavinu u svinjska rebarca. Pospite ostatkom soli, pa ispod rešetke, dodajte vodu. Pecite u prethodno zagejanoj rerni na 150°C oko 1 sat i 20 minuta. Izvadite iz rerne, pokrijte aluminijumskom folijom i ostavite tako da odstoji 20 minuta pre serviranja. Preporučujemo i"3-2-1" metod za najmekša svinjska rebarca iz rerne.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:14
Lazanje u jednoj posudi
Izvor: TikTok/recipebyanne
Izvor: TikTok/recipebyanne

 Izvor: StvarUkusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti