Bataci su sočniji od belog mesa, a postoji milion recepata za njihovu pripremu. Jedan od boljih recepata je i onaj za pileći paprikaš sa batacima iz rerne, a danas vam predlažemo da ih napravite u slatko-kiselom sosu. Njihova priprema će vam oduzeti manje od pola sata, a ukus je savšren. Ovako pripremljeni bataci se lepe za prste, a kao prilog možete da služite šta god želite.
Sastojci:
- 8 bataka (bez kože i kostiju)
- 2 kašike kukuruznog skroba
- 1 kašika neslanog putera
- 4 čena belog luka
- 110 g meda
- 80 ml pilećeg bujona
- 1 kašika pirinčanog sirćeta
- 1 kašika svetlog soja sosa
- 1 kašika sitno seckanog svežeg peršuna
- 1/2 kašičice tucane paprike
Recept za sočne batake u slatko-kiselom sosu:
Batake posolite i pobiberite, pa uvaljajte u skrob ili brašno. Propržite batake u tiganju u kojem ste zagrejali malo ulja. Zatim dodajte puter, a kada se otopi dodajte i mleveni beli luk. Promešajte, a onda u jednoj posudi pomešajte med, bujon, pirinčano sirće i sojin sos. Lepo sjedinite i sipajte u tiganj sa mesom. Nastavite da krčkate dok sos gotovo skroz ne ispari. Gotove batake pospite seckanim peršunom i tucanom paprikom. Služite sa prilogom po želji, a mi predlažemo pirinač ili pire krompir.
Pročitajte i ovo: Piletina sa ananasom u slatko-kiselom sosu
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem