Bataci su sočniji od belog mesa, a postoji milion recepata za njihovu pripremu. Jedan od boljih recepata je i onaj za pileći paprikaš sa batacima iz rerne, a danas vam predlažemo da ih napravite u slatko-kiselom sosu. Njihova priprema će vam oduzeti manje od pola sata, a ukus je savšren. Ovako pripremljeni bataci se lepe za prste, a kao prilog možete da služite šta god želite.  

Sastojci:

  • 8 bataka (bez kože i kostiju)
  • 2 kašike kukuruznog skroba
  • 1 kašika neslanog putera
  • 4 čena belog luka
  • 110 g meda
  • 80 ml pilećeg bujona
  • 1 kašika pirinčanog sirćeta
  • 1 kašika svetlog soja sosa
  • 1 kašika sitno seckanog svežeg peršuna
  • 1/2 kašičice tucane paprike

Recept za sočne batake u slatko-kiselom sosu:

Batake posolite i pobiberite, pa uvaljajte u skrob ili brašno. Propržite batake u tiganju u kojem ste zagrejali malo ulja. Zatim dodajte puter, a kada se otopi dodajte i mleveni beli luk. Promešajte, a onda u jednoj posudi pomešajte med, bujon, pirinčano sirće i sojin sos. Lepo sjedinite i sipajte u tiganj sa mesom. Nastavite da krčkate dok sos gotovo skroz ne ispari. Gotove batake pospite seckanim peršunom i tucanom paprikom. Služite sa prilogom po želji, a mi predlažemo pirinač ili pire krompir. 

Pročitajte i ovo: Piletina sa ananasom u slatko-kiselom sosu

BONUS VIDEO: 

Kurir Kako se sprema rolovana piletina?

Izvor: StvarUkusa