Ako volite da eksprimentišete sa hranom, predlažemo vam da probate i piletinu sa ananasom u slatko-kiselom sosu. Ova neobična kombnicija sastojaka čini jelo apsolutno neodoljivim, a koliko god delovalo kao da ove namirnice ne idu jedna sa drugom, odličan su spoj. Piletinu možete da napravite na milion načina, ali sa ananasom i paprikom u slatko-kiselom sosu je definitivno najukusnija. Poslužite za ručak sa pirinčem ili nudlama. 

Sastojci:

  • 300 g belog mesa
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • 1 kašika kukuruznog skorba 
  • 1 crni luk 
  • 1/2 žute babure 
  • 1/2 crvene babure 
  • 5 prstenova ananasa iz konzerve 
  • Za sos:
  • 1 kašika smeđeg šećera 
  • 1 kašika kečapa 
  • 1 kašika slatko-kiselog sosa 
  • 1 kašika pirinčanog sirćeta 
  • 3 kašike soja sosa 
  • 1 čen belog luka 
  • vlašac

Recept za piletinu sa ananasom u slatko-kiselom sosu: 

Isecite piletinu na kockice, pa posolite, pobiberite, pa pospite začinskom paprikom. Dodajte skrob i sve lepo promešajte. Ispržite meso u dubljem tiganju na malo zagrejanog ulja. Kada se meso proprži, izvadite ga iz tiganja, pa dodajte krupno sečen crni luk. Kada luk malo omekša dodajte krupno sečenu papriku, kao i ananas. U posudi pomešajte šećer, kečap, pirinčano sirće, slatko-kiseli sos, sojin sos, mleveni beli luk. Dodajte piletinu u tiganj sa voćem i povrćem, pa sipajte sos. Promešajte i pržite još par minuta. Na kraju pospite seckanim vlašcem. 

Pročitajte i ovo: Pileći gulaš sa knedlama

BONUS VIDEO: 

Kako se sprema rolovana piletina? Kurir

Izvor: StvarUkusa