Ako u kući imate piletinu i krompir možete da pripremite ovaj brzinski ručak. Sa malo para nahranite porodicu sa jednim od naukusnijih obroka. Ovo jelo dosta podseća na musaku, jedino što umesto mlevenog mesa koristite piletinu, a umesto da prelijte mlekom i jajima to sada radite sa jajima i pavlakom.
Ovo je odlična ideja za ručak, ali takođe vam predlažemo i kremastu pastu sa tikvicama koja se isto lako priprema. Poslužite sa salatom po izboru, a ako ste tip koji ne može bez hleba i jede ga uz krompir i testeninu onda napravite hleb od svega 4 sastojka.
Sastojci:
- 1 crni luk
- 4 krompira
- 1 paradajz
- 3 pileća filea
- 2 jajeta
- 200 ml pavlake za kuvanje
- rendani kačkavalj
- so, biber, kari, provansalski začin
Priprema:
Nauljite vatrostalnu posudu, pa poređajte isecečni crnu luk na rebarca, a zatim isečeni krompir na kolutove. Posolite u pobiberite. Meso isečeno na kockice dodajte na kraju, pa prelijte sa umućenim jajima i pavlakom za kuvanje u koju ste dodali začine. Pokrijte pek papirom i preko alu folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 30 minuta. Pospite kačkavaljem i poređajte kriške paradajza, pa zapecite još nekih 10 minuta.
Izvor: stvarukusa.rs