Belo meso mora da se pripremi na određeni način kako ne bi bilo suvo. Sa ovim receptom nema greške jer dobijate sočno i ukusno meso. Piletinu treba da isečete po dužini, a zatim da napunite sa kuvanim jajima i zdenka sirom. Kada zapečete u rerni dobijete najbolje punjeno belo meso.
Služite sa salatom, ali takođe, možete da dodate i neko grilovano povrće, ali i rižoto. Nakon ovako ukusnog ručka poslužite neki brzinski kolač koji se ne peče.
Sastojci:
- 600 g pilećeg filea
- 1 kašičica začinske paprike
- 4 kuvana jajeta
- 150 g zdenka sira
- 20 g mladog luka (zeleni deo)
- 150 g mocarele
- 1 paradajz
Priprema:
Viljuškom sjedinite zdenka sir, pa dodajte sitno seckana kuvana jaja, a zatim i seckani luk. Posolite i pobiberite, pa promešajte. Rasecite meso po dužini (napravite kao džep na sredini). Svako pospite sa malo začinske paprike i u džep sipajte nadev. Stavite na pleh obložen pek papirom. Preko stavite kockice mocarele i paradajza. Pecite na 180°C nekih 25 minuta.