SPOLJA HRSKAVO, A UNUTRA SOČNO I MEKANO: Najbolji recept za piletinu u belom sosu 

Obradujte porodicu i napravite piletinu u sosu.

Printscreen/YT/ Appetizing.tv

Ne znate šta da spremate za ručak? Piletina je uvek dobro rešenje, pogotovo ako je u kombinaciji sa krompirom. Svi znamo da belo meso često bude suvo, ali sa ovim receptom nema greške. Ovakvom pripremom dobićete belo meso koje će spolja biti hrskavo, a unutra sočno i mekano. Nekoliko puta smo napomenuli da uvek treba da imate bujon u zamrzivaču jer on svako jelu da poseban šmek. 

Ako želite možete da napravite pohovano belo meso, a da ne upotrebite jaja, brašno i prezle.  

Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea
  • 1 crni luk
  • 4 čena belog luka
  • 150 g brašna 
  • 200 g parmezana  
  • beli luk u prahu, so, biber
  • 200 ml bujona 
  • 200 ml pavlake za kuvanje 

Priprema:

U meso utrljajte začine (so, biber i beli luk u prahu), a zatim pomešajte brašno i parmezan (100 g), pa uvaljajte meso u to. U tiganj sipajte malo ulja i puter, pa propržite meso. Zatim ga izvadite i dodajte seckani crni luk, a kada se on proprži i seckani beli luk. Sipajte bujon, parmezan (100 g) i pavlaku za kuvanje. Kada sos počne da ključa vratite meso i ostavite još par minuta.