OSTAĆE VAM I ZA SUTRADAN: Svinjsko meso zapečeno sa krompirom - musaka mu nije ravna 

Ako želite malo drugačiji ručak, napravite svinjsko meso zapečeno sa krompirom.

Printscreen/YT/Cookrate - Meat Recipes

Uvek vrtite iste obroke preko nedelje. Napravite pasulj za 2 dana, pa onda meso i krompir, pa slatki kupus... Sada želite malo da promenite, ali da to svakao bude brzo i jednostavno. Ovo je recept za meso i krompir, ali ne pohovano meso ili musaku. Ovde pomešate svinjsko meso i tanko isečen krompir i zapečete u rerni. 

Dobićete sočan ručak koji će se smazati odmah. A posle njega, možete da poslužite neki kolač koji se ne peče i brzo se sprema. 

Sastojci:

  • 1 kg svinjskog mesa 
  • 150 g majoneza 
  • 1 crni luk 
  • 30 g senfa 
  • 3 kisela krastavca 
  • 1 kg krompira 

Priprema:

Svinjetinu isecite na kockice, pa stavite u činiju. Dodajte majonez (100 g), senf, luk isečen na rebra. Posolite i pobiberite, pa dodajte izrendane krastavce. Sve dobro sjedinite. Sipajte u tepsiju, pa stavite preko krompir isečen na tanke kolutove. Premažite majonezom (50 g). Pecite na 170°C nekih 60 minuta.